0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Steffen Stamp
PR-foto: Steffen Stamp
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny undersøgelse: Danskerne savner viden om at bo bæredygtigt

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Mange danskere er interesseret i at bo mere bæredygtigt, men mangler viden om, hvordan de skal gøre det.

Det viser en undersøgelse, som Gallup har foretaget for Videncentret Bolius og Realdania.

Kun 4 procent af de 2.040 adspurgte svarer, at de ingen interesse har i at bo mere bæredygtigt, mens 44 procent i høj grad eller meget høj grad er interesseret, skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Hvor det efterhånden er alment kendt, at færre flyrejser og mindre kødspisning nedbringer CO2-udslippet, svarer 23 procent af deltagerne i undersøgelsen, at manglende viden er en af de største barrierer for at leve bæredygtigt i boligen.

Bo Bæredygtigt, som er en ny indsats fra Videncentret Bolius og Realdania, skal gøre det lettere for danskerne at træffe de bæredygtige valg.

»Der er et stort potentiale i at få danskerne til at fokusere mere på bæredygtighed i deres bolig. Vi udleder store mængder CO-2, når vi bygger nyt, bygger om og bygger til, men også bare når vi bor i vores boliger. Vi ved nu, at interessen for at bo bæredygtigt er stor, og at det i første omgang bl.a. er viden, der mangler,« siger Ulrik Heilmann, adm. direktør i Videncentret Bolius, i pressemeddelelsen.

Bo Bæredygtigt skal arbejde for at få danskerne til at vælge mere bæredygtigt og for eksempel sænke klima-aftrykket fra boligen. Løsningen er både at ændre adfærd og forbrug i dagligdagen og om at træffe de rigtige valg, der skal tages ved større eller mindre bygge- og renoveringsprojekter, fremgår det af meddelelsen.

»Byggeri og bygninger er et afgørende fokus i klimakampen og i arbejdet for en mere bæredygtig fremtid. Lige fra byggesektoren og til den enkelte families hjem. Det er en vigtig opgave at bidrage til, at danskerne får mulighed for reelt at træffe bæredygtige valg i deres egen bolig. Vores datterselskab Videncentret Bolius er årligt i kontakt med 1,5 mio. danskere, der blandt andet på bolius.dk søger viden om boligen, og er derfor de helt rigtige til at stå i spidsen for denne opgave,« siger filantropidirektør Nina Kovsted Helk fra Realdania.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden