0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Et af de første projekter for Bjarke Ingels var det eksisterende havnebad ved Islands Brygge. Men et nyt storstilet projekt møder modstand hos Teknik- og Miljøforvaltningen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forvaltning vil sætte en stopper for BIG's bud på storstilet havnebad i København

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune vil sætte en stopper for stort anlagt havnebad for vinterbadere tegnet af BIG, som har været ni år undervejs.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Københavnere med mod på en iskold vinterdukkert i havnen efterfulgt af et varmende ophold i en sauna tegnet af BIG må indtil videre nøjes med de søde drømme.

Det storstilede vinterbaderprojekt ved Islands Brygge støder nemlig muligvis på grund hos Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, der skal tage stilling til det 25. januar.

I hvert fald har forvaltningen under udvalget, Teknik- og Miljøforvaltningen, anbefalet, at man enten dropper eller reviderer projektet.

»Teknik- og Miljøforvaltningen anbefaler at give afslag til det ansøgte projekt på grund af volumen, placering og den manglende offentlige adgang«, skriver forvaltningen i sin fremstilling af sagen.

Tager ikke hensyn

Ifølge planerne fra BIG skal bygningen med hele fem saunaer strække sig 32 meter ud i havnen og være 10 meter højt målt fra vandoverfladen.

Men pladsen ved Islands Brygge er eftertragtet og har mange bejlere. Og her kan et stort havnebad være »retningsgivende« for, hvad der i fremtiden gives tilladelse til at bygge ude på vandet i Københavns inderhavn, mener forvaltningen.

Derudover påpeger forvaltningen, at der kun er begrænset adgang for offentligheden.

Selve havnebadet vil kun være tilgængeligt for de 3.200 medlemmer af foreningen Vinterbad Bryggen. Andre badegæster kan få lov at sidde på tagoverfladen, men ikke springe i vandet i havnebadet.

»Miljøforvaltningen vurderer ikke, at det aktuelle projekt tager hensyn til den offentlige adgang og udsigt til vandet som et fælles gode ved at lægge private arealer på dette prominente sted i inderhavnen,« skriver forvaltningen.

En anden løsning

Skæbnen for vinterbaderprojektet skulle have været afgjort på et udvalgsmøde 11. januar, men politikerne nåede ikke at drøfte sagen. Sagen er derfor udskudt til et møde 25. januar.

TV 2 Lorry havde på forhånd spurgt flere af udvalgsmedlemmerne om deres holdning til planerne.

Flere af dem udtalte, at de fortsat vil arbejde for en løsning, men at den højst sandsynligt bliver anderledes end det, BIG har spillet ud med.

»Jeg kan godt forstå, det er blevet afvist i forhold til begrænsning af offentlig tilgang. Det er i offentlighedens interesse, at alle må komme der. Det må der komme en dialog op omkring, hvor der er bedre tilgang for andre«, sagde Rune Dybvad for eksempel til TV 2 Lorry.

Artiklen er oprindeligt bragt i Politiken.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden