Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningBoligministeriet skal ikke længere være en del af Transportministeriet, men lægges i stedet sammen med Indenrigsministeriet i et nyoprettet Indenrigs- og Boligministerium.
Det meddeler Statsministeriet i en pressemeddelelse.
Kaare Dybvad Bek (S), der indtil i dag har været boligminister, bliver ved en kongelig resolution indenrigs- og boligminister, mens social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) bliver social- og ældreminister.
Samtidig flyttes sager vedrørende fysisk udvikling, herunder planloven, fra Erhvervsministeriet til Indenrigs- og Boligministerium, hvilket længe har været efterspurgt af aktører i byggesektoren.
»Danmark er ganske enkelt for lille et land til store forskelle. Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. Derfor samler vi nu ressortansvaret for en række afgørende indenrigspolitiske dagsordener i det nye ministerium,« udtaler statsminister Mette Frederiksen i meddelelsen.Pth7
Kaare Dybvad Bek er stolt over at få lov at sætte rammerne for det nye ministerium, siger han:
»Der er mange udfordringer i relation til at skabe et sammenhængende Danmark, men mulighederne er heldigvis endnu flere. Det er en vigtig dagsorden at sikre balance mellem land og by, og jeg ser frem til de nye og spændende opgaver, der følger med.«
Står bag bogen ’Udkantsmyten’
I sin ministertid er Kaare Dybvad Bek især blevet kendt for sin kamp mod ejendomsspekulanter i byerne som amerikanske Blackstone og for at ville placere »almene boliger på Strandvejen«, som han sagde ved sin indsættelse, men også balancen mellem land og by er et emne, der ligger boligministeren tungt på sinde.
I 2015 udgav han bogen ’Udkantsmyten’, hvor han talte imod centraliseringer og københavneri, og i et interview med Byrummonitor kort efter sin tiltrædelse beskrev han de to problematikker som sammenhængende.
»Jeg ser det helt oprigtigt og helt ærligt som en sammenhæng, hvor det at sikre et bredt og billigt boligudbud i hovedstadsområdet er nødvendigt for ikke at skabe den totale opdeling i det østlige Danmark. Det er lidt mindre udtalt i Jylland og på Fyn, men for Sjælland og Lolland-Falster sker det i øjeblikket. Det er ødelæggende,« sagde Kaare Dybvad Bek dengang.
Et ønske gik i opfyldelse
Det var et stort ønske, der gik i opfyldelse hos flere aktører i byggesektoren, da Mette Frederiksen 27. juni 2019 oprettede et boligministerium under Transport- og Boligministeriet, efter det sidste boligministerium lukkede i 2001.
Kaare Dybvad Bek, som samtidig blev udnævnt til boligminister, fik dog ikke sit eget ministerium, men måtte dele med Benny Engelbrecht (S), der blev transportminister i samme ministerium. Men med ministerrokaden får Dybvad nu sit eget ministerium med både indenrigs- og boligressortet under sig.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Skriv kommentar