0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nøglen til Københavns arkitekturhistorie ligger i en kælderkold lagerbygning i Høje Taastrup

I over et år har Københavns Museum gransket 180.000 arkitekttegninger helt tilbage fra 1886 fra Stadsarkitektens Direktorat i København. Kuratorerne har udvalgt 72, som nu konserveres, inden de fra 26. marts for første gang kan ses af offentligheden. Vi fik et smugkig.

FOR ABONNENTER

»Rådmandsgades Skole er historicistisk og enormt ornamenteret, sammenlignet med Brønshøj Skole, der er en nyklassicistisk korridorskole med lange gange med klasselokaler. Og Tagensbo Skole, der hed Grundtvigs Skole, er en aulaskole med store forsamlingsrum, en statue af Grundtvig og kig ud til Grundtvigs Kirke. Så vi udstiller også en pædagogisk udvikling og dermed en kulturhistorisk udvikling gennem arkitektur,« siger Stefanie Høy Brink.

Og selv om arkitekterne formentlig vil bemærke tegningernes detaljer, gå i spåner over stregerne og bemærke, hvordan arbejdsprocessen dengang adskiller sig markant fra den i dag, er de ikke som sådan udstillingens målgruppe:

Vil du lære os bedre at kende?

Prøv Byrummonitor uforpligtende i 14 dage

Prøv nu
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage