0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Gorm Branderup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Gorm Branderup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politi efterforsker eksborgmesters køb af attraktiv byggegrund

Politiet har vurderet, at der er kød nok på anmeldelse fra kommunen til at indlede en egentlig efterforskning, men oplyser ikke, hvorvidt der er rejst sigtelse i sagen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Sydøstjyllands Politi indleder en efterforskning af Fredericias tidligere socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard i en sag om køb af en byggegrund.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse fredag.

Politiet modtog 12. marts en anmeldelse fra Fredericia Kommune. Siden er der blevet foretaget en såkaldt visitation. Det er en proces, hvor man blandt andet undersøger, om der er grundlag for at gå videre med anmeldelsen.

Efterforsker tre forhold

Politiet oplyser nu, at anmeldelsen har ført til, at der efterforskes tre forhold.

Dels efterforskes det, hvorvidt Bjerregaard har misbrugt sit hverv som borgmester i forbindelse med, at han og hans hustru tilbage i 2016 købte en byggegrund af kommunen.

Derudover skal politiet efterforske, om Bjerregaard og en tidligere kommunaldirektør i kommunen har overtrådt straffelovens bestemmelse om grov eller gentagen skødesløshed i udførelsen af deres stilling.

Endelig undersøger politiet et læk af en advokatundersøgelse. Den skulle ellers have været holdt fortrolig.

Sydøstjyllands Politi oplyser ikke i pressemeddelelsen, hvorvidt der er rejst sigtelse i sagen.

Byggegrund ud til Lillebælt antændte skandalen

Det var Ekstra Bladet, som i efteråret kunne berette om, at Jacob Bjerregaard havde købt en attraktiv byggegrund på Argentinervej i første række til kysten ved Lillebælt.

Først beskrev avisen, at borgmesteren ikke havde lagt et skriftligt bud, inden han vandt retten til grunden. Han havde angiveligt vundet buddet foran andre, der havde været i kontakt med kommunen.

Flere ting pegede desuden i retning af, at Bjerregaard havde ydet et vist pres mod kommunens ansatte for at få handlen til at gå igennem.

Blandt andet skulle Bjerregaard ifølge et telefonnotat have sagt til kommunens salgschef for byggegrunde, at han skulle »bare få det til at ske«.

Bjerregaard valgte at give borgmesterkæden fra sig 8. december.

Kommunaldirektøren er fyret

Efter nytår blev kommunens daværende kommunaldirektør, Annemarie Zacho-Broe, fritaget for tjeneste. Hun er siden blev fyret.

På rådhuset har der floreret rygter om en affære mellem borgmesteren og kommunaldirektøren.

En undersøgelse fra advokatfirmaet Horten slog i marts fast, at Økonomiudvalget burde være informeret om de rygter. For hvad enten der var hold i rygterne eller ej, så havde de to pligt til at orientere udvalget om dem.

Kommunens håndtering af sagen har ført til, at flere højplacerede embedsmænd er blevet fritaget for tjeneste.

Undersøgelsen fastslog, at der var handlet ulovligt. Den førte til kommunens politianmeldelse.

Politiet efterforsker nu sagen som en straffesag. Det skal afklares, om der er begået noget strafbart, og hvem der i givet fald kan stilles til ansvar.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at man forventer en langvarig efterforskning med afhøringer og indsamling af dokumentation.

Når efterforskningen er afsluttet, bliver det op til anklagemyndigheden at afgøre, hvorvidt der skal rejses tiltale mod nogen i sagen.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden