0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anlægsramme på knap 20 milliarder: Her er hovedpunkterne i aftale om kommuners økonomi

KL og regeringen er blevet enige om en ramme til anlægsinvesteringer på 19,9 milliarder kroner.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) er tirsdag blevet enige om en aftale for kommunernes økonomi i 2022.

Aftalen indeholder blandt andet tilskud til grønne investeringer i kommunerne og kompensation for ekstra udgifter i forbindelse med coronapandemien.

Læs om hovedpunkterne i aftalen her:

Den kommunale serviceramme hæves med 1,4 milliarder kroner i forhold til sidste års aftale. Det betyder, at den i 2022 samlet set udgør 275,4 milliarder. De ekstra penge skal blandt andet bruges på at styrke velfærden, i takt med at Danmark får flere ældre og børn.

KL og regeringen er blevet enige om en ramme til anlægsinvesteringer på 19,9 milliarder. Heraf gives et tilskud på en milliard i 2022 til grønne investeringer, mens en milliard er egenfinansiering, hvor kommunerne selv skal finde pengene.

På det specialiserede socialområde er parterne enige om, at kommunerne skal blive ved med at have fokus på at styre og prioritere udgifterne på området inden for rammen - i samspil med en høj socialfaglighed.

Regeringen og KL er enige om, at kommunernes overførselsudgifter inklusive udgifter til forsørgelse og aktivering af forsikrede ledige vil udgøre 96,8 milliarder i 2022.

Kommunerne vil blive kompenseret for i alt 1,6 milliarder i 2021 for mer- og mindreudgifter til håndtering af coronakrisen. Heri indgår også kompensation for tabte billetindtægter i de regionale trafikselskaber.

Det er desuden aftalt at tage en ny status på kommunernes coronarelaterede udgifter, når der er større klarhed over det videre forløb.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden