Interview med Vinges projektchef:
»De kaldte det 'big bang', og det er ikke 'big bang' længere«
Projektchef Susanne Unn Weihe har lavet en u-vending for det kollapsede Vinge, der var et af landets største byuviklingsprojekter. Den handler om »bittesmå skridt« fremover. På mandag finder hun ud af, om der findes en investor, der vil være med i det stærkt formindskede Vinge-projekt.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
En let duft af madpakker fra en 4. klasse fylder spiserummet i skurvognspavillonen på 1. sal, og Susanne Unn Weihe åbner vinduet. Eleverne har været ude at se Vinge, men kommer kort efter myldrende ind og bytter deres veste og byggehjelme i børnestørrelse ud med rygsække og forsvinder igen ned ad trapperne.
Ældste
Nyeste
Mest anbefalede
Skriv kommentar
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Et CO2-loft indført i 2023 og et krav om LCA-analyser i alt nybyggeri er blandt tiltagene i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri, der vækker glæde og begejstring i byggebranchen. Der er dog brug for penge, vilje og på sigt højere ambitioner, mener FRI, Arkitektforeningen og Bygherreforeningen.
I årevis har stifteren af Lendager Group, Anders Lendager, fokuseret på byggeriernes bæredygtighed, når han har fortalt om tegnestuens resultater. Men bæredygtighed skal ikke blot være et feelgood-mærke, man sætter på en bygning. Barren skal hæves for hele branchen, for ellers risikerer vi at skade dagsordenen. Derfor sætter han nu en genbrugs- og affaldsæstetik i højsædet.
Selv hvis alle byggede efter den frivillige bæredygtighedsklasse, ville vi stadig ikke være tilnærmelsesvist i mål med at løse klimaudfordringen, skriver Søren Nielsen, partner i Vandkunsten, efter Middelfart Kommune har luftet ønske om at erstatte DGNB med den frivillige bæredygtighedsklasse.
MT Højgaard, Kemp & Lauritzen, Link Arkitektur og Rambøll har vundet Region Hovedstadens fireårige strategiske partnerskab. På høje tid, mener regionsrådspolitiker Randi Mondorf, som gennem flere år har kritiseret forsinkede, konfliktfyldte og fejlbehæftede hospitalsbyggerier i skarpe vendinger.
Skriv kommentar